Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Ελληνικό Fedora 10 hackfest

Είναι λίγο αργά, αλλά το παραθέτω ακριβώς απο το blog του Δημήτρη.
Εαν βαριέστε να το διαβάσετε ολόκληρο, απλά ελάτε αύριο το πρωί στις 11 (11/10/08) στα starbucks στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα...

Το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Οκτωβρίου η Ελληνική ομάδα Fedora διοργανώνει workshop στην Πάτρα για το Fedora 10. Το ΣΚ θα είναι αφιερωμένο σε coding, testing, documenting, translating, marketing κλπ για την επερχόμενη έκδοση του Fedora, η οποία θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο.


Ο στόχος της συνάντησης είναι ένας: Get stuff done.


https://fedoraproject.org/wiki/FedoraEvents/F10-el-hackfest



Ανάλογα με τα άτομα που θα μαζευτούν θα έχουμε και διαφορετικούς στόχους, ωστόσο στα “σίγουρα” είναι εντατική δοκιμή του OLPC για να “παίζει” με όσο το δυνατόν πιο καθαρό Fedora 10, bug triaging για Greek-specific bugs, δουλειά στις μεταφράσεις της νέας έκδοσης, και διοργάνωση της παρουσίας του Fedora και γενικώς του open source στο Athens Digital Week.


Πρόγραμμα ΣΚ


Οι συμμετέχοντες που θα βρίσκονται στην Πάτρα θα ξεκινήσουν το hacking στις 9 πμ (mail/τηλ για λεπτομέρειες). Στις 11 πμ θα πάμε για καφέ/γλυκό στην Πλατεία Γεωργίου στο κέντρο, στην καφετέρια Starbucks για να υποδεχτούμε τους ταξιδιώτες και τους νέους στην παρέα. Θα είμαστε το μπουλούκι των κουλάτων μπρατσαράδων με τους γούνινους Tux στο τραπέζι. Στις 12 θα επιστρέψουμε σε κάποιο κοντινό μεγάλο σπίτι ή γραφείο, ανάλογα με τον αριθμό μας.


Στις 2μμ προβλέπεται να φέρουμε μαγειρευτό φαγητό για μεσημεριανό.



Το βράδυ προγραμματίζεται εξόρμηση στο χωριό Βαλμαντούρα στο δήμο Τριταίας, στους πρόποδες του βουνού Ερύμανθος, για σπέσιαλ τοπικές, λαχταριστές μπριζόλες. Η παρέα προβλέπεται να είναι μεγάλη, με μέλη του τοπικού LUG να ‘coming along’. Ανάλογα με την όρεξη και την τιμή της βενζίνης, μπορεί να καταφύγουμε και σε ένα τοπικό μαγειρείο.


Η Κυριακή θα είναι μια φουλ ημέρα δουλειάς με κερασμένες πίτσες για μάσα παράλληλα με το coding. Η λήξη του hackfest θα είναι περίπου στις 7μμ.


Ταξιδιωτικά


Για όσους ταξιδεύουν από άλλες πόλες προσφέρεται φιλοξενία σε υπερ-πολυτελείς καναπέδες και ράντσα. :-)



Από Αθήνα, το ΚΤΕΛ Πελλοπονήσου (Κηφισσός) έχει δρομολόγια κάθε μισή ώρα, ίσως και πιο συχνά. Τα express λεωφορεία παίρνουν 2:30 ώρες ενώ τα νορμάλ 3:00 και το κόστος είναι περίπου €12-15. Τα ΚΤΕΛ είναι και ο προτεινόμενη μετακίνηση από άλλες πόλεις.


Τα τρένα ξεκινούν από Σταθμό Λαρίσης και τα δρομολόγια (αναχώρηση-άφιξη) είναι 0606-0928 (InterCity), 0744-1154, 1044-1428 (IC). Ο Προαστιακός φτάνει μέχρι το Κιάτο, όπου και γίνεται πολύ γρήγορη αλλαγή συρμού μέχρι την Πάτρα. Το συνολικό κόστος είναι περίπου €8-12. Για την επιστροφή της Κυριακής το καλύτερο τρένο είναι το 1936-2300 (IC). Περισσότερες πληροφορίες στο 1110.


Οι σταθμοί τρένων και λεωφορείων είναι πολύ κοντά στο κέντρο της Πάτρας.


Αν σκοπεύετε να έρθετε με αμάξι και θα θέλατε παρέα στο ταξίδι, σημειώστε το στη wiki σελίδα του event μαζί με το email σας.


Λοιπά



Το event θα γίνεται παράλληλα και online, στο #fedora-el στο Freenode, για συμμετοχή και από άτομα που δεν μπορούν να παρευρεθούν στο live event.


Περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά και ερωτήσεις για sponsoring των πρώτων υλών (?! dream on dude) στην fedora-el-list@redhat com και τον Μητς (dimitris στο glezos τελεία com).


Happy hacking.

Δεν υπάρχουν σχόλια: