Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Do not wrap my code


Καλό χρυσό όμορφο το eclipse, αλλά ο formater του μου έσπαγε τα νεύρα όταν "δίπλωνε" τις γραμμές στον κώδικα κατα το source formating λες και δούλευα σε 13'' οθόνη...

Μετά απο αρκετό καιρό, μια καλή ημέρα (σήμερα) αποφάσισα να το ψάξω λίγο περισσότερο και να βρω μια λύση.



Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Windows -> Preferences -> Java -> Code Style -> Formatter -> Edit -> Maximum line width.

Επίσης για αυτούς που δεν θέλουν ΚΑΘΟΛΟΥ wrapping, μπορούν να το αλλάξουν, πειράζοντας το πεδίο "Line wrapping policy" σε Do not wrap.

Do not wrap my code λοιπόν!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αποκλείεται κάποιος άλλος να χρειαστεί να δουλέψει στον ίδιο project στην οθόνη ενός netbook, να έχει διαφορετικό layout στο χώρο εργασίας του από το δικό σου ή να βάλει αποσπάσματά του κώδικα σε slides και τεκμηρίωση; Δεν έχει σημασία μόνο πως φαίνεται στο IDE σου την ώρα που τον γράφεις :).

Κώδικας που χρησιμοποιεί περισσότερες από 80 στήλες είναι σχεδόν σίγουρα μη ποιοτικός κώδικας.

Ventrix είπε...

Είναι η δεύτερη φορά που ακούω αυτό το επιχείρημα και πραγματικά είναι πολύ λάθος.

Η απάντηση μου χωρίζεται σε δυο διαφορετικά μέρη.

Σε πρώτη φάση όταν κάποιος άλλος διαβάσει τον κώδικα, ο editor/το IDE/code formater μπορεί να διαμορφώσει τον κώδικα στις ανάγκες της δικής του οθόνης.

Σε δεύτερη φάση, θεωρείτε καλή τακτική στo business logic να περιγράφεις αναλυτικά τι κάνει κάθε πράγμα. Αυτό σε συνδυασμό με τα πολύ καλά ορισμένα και περιγραφικά ονόματα κλάσεων και μεθόδων της Java καταστρέφουν οπτικά αυτό που βλέπεις σαν "καλογραμμένο κώδικα".

Σε κάθε περίπτωση βέβαια αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται με την απαραίτητη φειδώ.

Θα προσπαθήσω αύριο να βγάλω μια φωτογραφία με συγκεκριμένο παράδειγμα.

Ανώνυμος είπε...

Αν "ο άλλος" διαμορφώνει το κώδικα στις ανάγκες τις οθόνης του, αυτό σημαίνει οτι συνεχώς θα προκαλεί μαζικές αλλαγές οι οποίες θα πρέπει προσεκτικά να μην γίνουν commit μαζί με τις πραγματικές αλλαγές/development του κώδικα;